Zonta Areadag 2023

Zonta aan de Leede is zeer verheugd om de Areadag 2023 te mogen organiseren in het historische centrum van Leiden. Een inspirerende en gezellige dag, dat is ons doel en wij zien er naar uit om dat met jullie te realiseren!

Museum Volkenkunde ontvangt ons op zaterdag 1 april in de grote zaal en het museumcafé. We hebben ruim uitloop tijd genomen voor de lunch en de borrel.

Dagprogramma
09:30 – 10:00 Inloop met koffie, thee en lekkers in het museumcafé
10:00 – 12:30 Plenair programma in de grote zaal met o.a. een presentatie van de Award winnaressen en een presentatie van Keep Girls in School. Drie medezontians van Zonta Kampala zijn aanwezig om hun ervaringen met ons te delen
12:30 – 13:30 Lunch in museumlounge en museumcafé. Tijdens de lunch is er een netwerk/contact moment via een kleurcode op je naamkaartje waar je aan mee kan doen
14:00 – 15:00 Keuze uit 3 activiteiten
15:30 – 16:30 Borrel in de museumlounge

Middagprogramma
Optie 1
Museum Volkenkunde heeft een collectie vol objecten uit 8 verschillende culturele regio’s. De omvang van het museum is indrukwekkend, en reikt van Oceanië tot het Noordpoolgebied. Toch vertelt het – door zich te richten op het dagelijks leven – het gemeenschappelijke verhaal van de mensheid. Een rondleiding, gericht op de rol van de vrouw als maker of cultuurdrager, wordt speciaal voor ons samengesteld. Er kunnen zich maximaal 30 Zontians , 2 groepen van 15, voor deze rondleiding opgeven.

Optie 2
Leiden kreeg al in 1266 stadsrechten en een universiteit als dank voor het verzet tegen de Spanjaarden. De historische stad, centrum van kennis en handel, is een uitstekende locatie voor een ongeveer 4 km lange stadswandeling. Beruchte, beroemde of geleerde vrouwen hebben hier hun sporen nagelaten. Van Goeie Mie, de ergste gifmengster ooit, of Magdalena Moon, de heldin van het Leidse Verzet tegen de Spanjaarden tot Catherina Cool, mycoloog van het Rijksherbarium van Leiden. Er kunnen zich maximaal 30 Zontians, 2 groepen van 15, voor de stadswandeling opgeven.

architectuur

Optie 3
Zonta aan de Leede werkt al jaren samen met Zonta Kampala in Oeganda om meisjes en jonge vrouwen in school te houden. We zijn zeer verheugd te melden dat 3 leden van Zonta Kampala ook aanwezig zullen zijn voor de Areadag. Zonta aan de Leede lid Lucille Katz, geboren in Oeganda, verzorgt in het museum een uniek ‘African Cultural Event’. Oegandese dames tonen hun mooie, traditionele jurken, sieraden en hoofddoeken. Er is muziek, dans en veel gezelligheid. Deze activiteit vindt plaats in de grote zaal waardoor er geen maximum is.

Goede doel: Keep Girls in School
De unieke samenwerking met Zonta Kampala wordt gecontinueerd. De opbrengst van de Areadag 2023 wordt ingezet om 2 betonnen wc-gebouwen te bouwen bij scholen waar de situatie urgent is. Door wc-gebouwen met wastafels te bouwen kunnen meisjes ook tijdens hun menstruatie naar school. Wasbaar maandverband leren maken en het aanbieden van lessen over persoonlijke hygiëne, zijn hieraan gekoppeld. De opbrengst wordt naar verwachting deels verdubbeld door Wilde Ganzen, die al twee keer eerder hebben bijgedragen. De expertise en inbreng van de Oegandese Zontians werd door hen als ‘zeer waardevol’ beoordeeld en het project kreeg het predicaat ‘excellent’.

Adres
Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden
Telefoonnummer van het museum: 088 – 0042 800

Bereikbaarheid en parkeren
Het museum ligt op 5 minuten loopafstand van het NS-station Leiden Centraal en is dus uitstekend met de trein te bereiken. Parkeren (betaald) is in parkeergarage Lammermarkt of Morspoort op nog geen 4 minuten loopafstand van het museum.

Kaartjes kopen

Als je op de onderstaande link klikt wordt je doorgeleid naar GoTickets. Hier kan je een kaartje kopen met optie, 1, 2 of 3. Het toegangsbewijs met QR code wordt doorgestuurd naar je email adres.

https://www.nowonlinetickets.nl/Shop/EventDetails/67FE71FF84C5CC92DB70B97C8ED6BA43.

Mocht je een kaartje hebben gekocht en verhinderd zijn, dan vragen we je om het kaartje aan een clubgenoot door te geven. Teruggave van gelden is lastig omdat we op basis van reserveringen afspraken hebben gemaakt. Heb je vragen? Graag mailen naar Mirjam Hoekman of Annemarie van der Geer: [email protected].

Onze club verheugt zich erop je te in Leiden te mogen begroeten!