Zonta Aan de Leede ondersteunt in 2018 vrouwen in Ahfir

Zonta aan de Leede ondersteunt in 2018 de Marokkaanse organisatie Chabab El Khir bij hun project voor mishandelde en gescheiden vrouwen in Ahfir en omgeving, en helpt zo vrouwen met:

  • het doen van aangifte bij de politie
  • het bezoek aan een arts en betaling van de medische kosten
  • verwijzing naar en betaling van een psycholoog voor getraumatiseerde vrouwen
  • hulp bij echtscheidingen
  • hulp bij het krijgen van alimentatie na de scheiding
  • microkredieten, zodat vrouwen kunnen voorzien in hun eigen onderhoud en dat van hun kinderen door het maken van hun eigen producten, zoals brood bakken en naaiwerk.

Chabab El Khir Ahfir

De organisatie Chabab El Khir Ahfir, wat  “Jongeren voor het goede in Ahfir” betekent, is opgericht door inwoners van Ahfir. Ouderen en  jongeren, vrouwen en mannen hebben zich georganiseerd om het leven in en rond Ahfir dragelijker te maken. Er is in Marokko namelijk geen sociaal vangnet voor mishandelde en gescheiden vrouwen. Deze Marokkaanse organisatie is onafhankelijk en niet verbonden aan de moskee of de politiek.

 Ahfir

Ahfir is een stadje in het Noordoosten van Marokko, tegen de grens met Algerije. Er heerst hoge werkloosheid en armoede. In de bergen achter Ahfir is de armoede zo mogelijk nog groter en het leven nog moeilijker.

Fundraising

Zonta zamelt geld in op verschillende manieren, onder andere tijdens het bloemencorso in de Bollenstreek in het voorjaar van 2018 en in het najaar wordt een grote sponsoractie opgezet.