Zonta aan de Leede neemt deel aan de Zonta International Conventie in Japan

Zonta wil de wereld verbeteren door vrouwen sterker te maken. Zontians beleven vreugde door samen te werken aan gendergelijkheid in een ondersteunende gemeenschap van gelijkgestemde professionals die zich uitstrekt naar alle andere landen en culturen.

Elke twee jaar is er een internationale conventie waar alle Zontians voor uitgenodigd worden. Een feest van herkenning, nieuwe vriendschappen die gesloten worden en een uitwisseling van ideeën, plannen en ervaringen.zonta aan de leede

Ons Zonta aan de Leede lid, Yvonne, is naar Jokohama gegaan om te stemmen over de resoluties en om kennis te maken met al die geweldige vrouwen die opkomen voor de belangen van vrouwen wereldwijd. Op de conventie ontmoette ze Zontians uit Oeganda waarmee wij een project uitvoeren om jonge meisjes op school te houden.

De afgelopen drie jaar heeft Zonta zich gericht op duurzame ontwikkeling (gendergelijkheid). In het Biënnale 2018 – 2020, zal Zonta drie belangrijke projecten financieren in samenwerking met VN-agentschappen. De hoogste som ooit gestemd op een Zonta-conventie,  US $ 2 miljoen, zal in de komende twee jaar gaan naar ‘het beëindigen van kindhuwelijken’.

the future is female