Doe mee met de actie Soap = Hope!

Zonta Club aan de Leede (Leiden e.o.) werkt al enkele jaren samen met Zonta Kampala (Oeganda) om meisjes in school te houden. De contacten en samenwerking is hecht, waardoor we nu snel kunnen schakelen om te helpen tegen corona.

Drie lokale vrouwengroepen worden door leden van Zonta Kampala getraind om zelf zeep, handgel, mondkapjes en maandverband te maken. Zeep staat symbool voor hoop. Zodra de scholen opengaan, trainen zij de leerlingen/leerkrachten: een train de trainer model dus.

Met deze vaardigheden kunnen kansarme vrouwen (waarvan vele in de lokale groepen) weer andere vrouwen in hun gemeenschap trainen. Ook buiten coronatijd zijn hygiƫnemaatregelen (en -benodigdheden) in Oeganda hard nodig om moeder en kind sterfte en ziekte te verminderen.
Kansarme vrouwen kunnen met deze vaardigheden t.z.t. een eigen inkomen genereren door zeep en maandverband te verkopen.

Wilde Ganzen verdubbelt nu ingezameld geld voor acties tegen corona. Door de bestaande goede contacten van Zonta Kampala met lokale vrouwengroepen kan jouw donatie heel snel ingezet worden. Elke bijdrage wordt besteed om de kans op corona te verminderen en de hygiƫne te verbeteren van de kinderen en volwassenen op de scholen en thuis.

Wil je doneren, maak dan a.u.b. je bijdrage over op rekeningnummer NL18 SBSB 0947 2637 13 t.n.v. Zonta aan de Leede met vermelding: Soap = Hope.