Zonta & Orange the World

Zonta says No to Violence against Women
Zonta is onderdeel van de Orange the World campagne van UNWomen

Zonta & Orange the World : op 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Van die dag tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd, ook in Nederland. Samen met ministeries, gemeenten, provincies en maatschappelijke organisaties voert Zonta Nederland een bruisende campagne met als resultaat meer dan 100 gebouwen die oranje kleuren tijdens Orange the World! Help Zonta aan de Leede mee en laat zien dat ook jij de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt. In Nederland worden berichten verspreid via @unwomen_NL met #OrangetheWorldNL.

De gemeente Leiden doet mee met de Hartebrugkerk en de NUON schoorsteen. Klik HIER en zie welke gebouwen in Nederland oranje zullen kleuren op 25 november.

Leiden doet mee met Orange the World 2019
Hartebrugkerk Leiden

Veel mensen in Nederland hebben geen idee dat 45% van de vrouwen en meisjes hier met geweld te maken krijgt, of dat er wekelijks gemiddeld 24 keer aangifte wordt gedaan van verkrachting. Het topje van de ijsberg, want het overgrote deel van de slachtoffers doet nooit aangifte. Hoog tijd om daar een stevige discussie over te voeren, en te kijken wat we allemaal samen kunnen doen om geweld te bestrijden. Iedereen kan mee doen!

Doneer nu aan Zonta says No to Violence to Women.

Bedankt!