In memoriam Betty Visser

Op 14 april 2017 overleed Betty Visser, geboren 20 februari 1941, aan de gevolgen van acute leukemie. Betty was intelligent, knap en had een sterke wil.

Betty was haar hele leven betrokken bij het verbeteren van de positie van vrouwen.

Vanaf de oprichting in 2001 was Betty lid van de vrouwenservicegroep Zonta aan de Leede. Met groot enthousiasme deed ze mee aan alle activiteiten om geld in te zamelen voor het verbeteren van de positie van vrouwen en kinderen in binnen en buitenland. Tot 2015 heeft ze meegewerkt aan de organisatie van de Midnightwalk in Leiden, en schonk ze wijn of koffie, serveerde cake en taart, of verkocht ze boeken en tweedehands kleding. In september 2016 was ze in een rolstoel, geduwd door haar lieve vriendinnen uit solidariteit nog deelnemer aan de Midnightwalk Leiden.

Naast Charterlid was Betty ook een bijzonder lid in onze club met haar duidelijke en positieve inbreng en betrokkenheid, oprecht geïnteresseerd in anderen. Ze was ons oudste lid en tijdens discussies luisterde ze altijd goed en kwam op het einde dan met een duidelijke samenvatting en mogelijke oplossing. Een soort wijze moeder.
Zonta aan de Leede was erg belangrijk voor Betty en ze wilde liever geen bijeenkomst missen.

Betty was ook belangrijk voor Zonta aan de Leede en ze leeft voort in onze harten.