Benefiet – Vrouwen tegen Armoede in Ahfir, Marokko

Op zondag 30 september in Zwembad de Zijl in Leiden wordt een Benefiet gehouden van 12:00 tot 17:00 ten bate van vrouwen in armoede in Ahfir. 

Het wordt een erg leuke en gezellige middag waar alleen vrouwen voor worden uitgenodigd. Er komt live muziek, heerlijk eten, een veiling en een modeshow. Er worden lekkere hapjes verkocht, er zijn sprekers, schoonheidsspecialistes, er kunnen henna tatoeages worden gezet en nog veel meer! De bedoeling is dat zowel vrouwen uit de Marokkaanse

gemeenschap als andere vrouwen elkaar ontmoeten en zich samen sterk maken voor het goede doel. Het benefiet is een initiatief van Zonta lid, Fatna Abbadi-Mir.

 

Chabab ElKhir is de organisatie die Zonta aan de Leede wil helpen ondersteunen. Ze sturen kleren, medicatie en schoenen aan arme inwoners van de bergen. Zij zetten zich vooral in voor het onderwijs aan kinderen die het in de bergen heel moeilijk hebben. Daarnaast

zonta aan de leedeproberen ze voor gehandicapten in Ahfir en in de bergen rolstoelen en krukken te regelen. In Ahfir verzorgen ze het suikerfeest en het slachtfeest voor weduwen en wezen. Ze restaureren trappen in Ahfir en in de bergen zodat de bewoners ze kunnen gebruiken en laten nieuwe putten slaan, als de oude vervuild zijn. Ze geven vrouwen les in het Arabisch en leren ze hoe ze hun kinderen moeten opvoeden en begeleiden. Voor daklozen zorgen ze gedurende de wintermaanden voor eten en onderdak. Tot slot proberen ze mishandelde vrouwen te helpen.